Wednesday, December 1, 2010

Χειροτεχνείες [part 1]

Με αφορμή τις γιορτές και όοοολο αυτό το ωραίο κλίμα που επικρατεί, σκέφτηκα να σας δείξω πως να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες γιρλάντες στολίδια και πολλά άλλα όμορφα πράγματα για να δώσετε την προσωπική σας πινελιά στις φετινές γιορτές. Και κάτι πολύ σημαντικό για τις μέρες που διανύουμε.. θα σας βγει πολύ οικονομικα!!! :)




Χριστουγεννιάτικη Γιρλάντα:


Τι θα χρειαστείτε:  

  1. λευκές κόλλες Α4 (αν έχετε χρωματιστά χαρτόνια ακόμη καλύτερα!)
  2. υγρή κόλλα (π.χ. uhu) 
  3. ένα ψαλίδι 
  4. μαρκαδόρους,ξυλομπογιές, κιρομπογιές, παστέλ ότι σας βρίσκεται στο σπίτι
  5. μια λεπτή κορδέλα ή νήμα για πλέξιμο χοντρο

ΒΗΜΑ 1: 
τυπώνουμε από τον υπολογιστή τα γράμματα που θέλουμε για την γιρλάντα μας, αρκετά μεγάλα περίπου σε ύψος μισή σελίδα. αν θελετε μπορείται να κατεβάσετε έτοιμο το αρχείο merry xmas --> download merry xmas 
Αλλιώς σχεδιάζουμε στο χέρι ή με κάποιο στένσιλ τα γράμματα που θέλουμε.






ΒΗΜΑ 2:
Έπειτα κόβουμε τα γράμματα που έχουμε σχεδιάσει και όταν τελειώσουμε βάφουμε όπως μας αρέσει τα γράμματα. Μπορούμε επίσης να κολλήσουμε χρυσόσκονη (σε μορφή κόλλας ή και σκόνη) αυτοκόλήτα και ότι άλλο θέλουμε.


















ΒΗΜΑ 3:
Αφού τελειώσουμε με το βάψιμο γυρίζουμε τα γράμματα έτσι όπως είναι η φράση μας ανάποδα (πάνω κάτω). Κόβουμε όση κορδέλα χρειαζόμαστε για τη γιρλάντα μας, φτιάχνουμε 2 θηλιές δεξιά και αριστερά και ξεκιναμε! 
προσθέτουμε λίγη κόλλα στο πίσω μέρος των γραμμάτων τοποθετούμε την κορδέλα και απο πάνω κολλάμε ένα μικρό κομμάτι χαρτί (για να κολλήσει καλά η κορδέλα). Αφήνουμε μια απόσταση περίπου ένα εκατοστό (ή όσο θέλετε εσείς) ανάμεσα στα 2 γράμματα και συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να κόλλήσουν καλά και είναι η γιρλάντα μας είναι έτοιμη!!!





                                                        hope you like it!!! 
                                                          







1 comment: