Monday, December 24, 2012

Spa at home #1


Είναι Χριστούγεννα! Όλες μας θα πάμε σε party, θα βγούμε θα περάσουμε καλα! Και επειδή δεν είναι καιροί για έξοδα σας έχω μερικά home made beauty products για να κακομαθετε τον εαυτο σας ;)


Ας ξεκινήσουμε με τα άκρα!


1. hands & feet: 

- hands & feet scrub: σε ένα μπώλ βάζετε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού (ή αιθέριο έλαιο λεμόνι) και περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι (ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, καλαμποκέλαιο όλα κάνουν!). προσοχή με το λάδι προσθέστε το σιγά σιγά μέχρι το μείγμα να ενωθεί!
κάντε απαλό μασάζ σε χέρια, αγκώνες, γόνατα, και πατούσες, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και προχωρείστε με το foot soak.


- foot soak: σε μια μικρή λεκάνη με ζεστό νερό διαλύστε λίγο γάλα και μια καλή κουταλιά μέλι (ενυδατώνουν το δερμα!), αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή και φρέσκα ή αποξηραμένα άνθη) για χαλάρωση.
Χαλαρώνετε στο ζεστο foot soak για περίπου 10-15'.


- hands & feet mask: σε ένα μπώλ ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας απο μια πλούσια κρέμα σώματος και περίπου 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Το ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων (αν είναι δυνατό) για μερικά δευτερολεπτα και απλώνεται στις πατουσες :) τυλίγετε με μεμβράνη και το αφήνετε για 20'. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό and you're done!!!


μετά ακολουθούν τα αγαπημένα σας βερνίκια!


* η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα χερια.

πως σας φαινετε;;;

 

No comments:

Post a Comment